Monday, June 22, 2009

Huaraz, Trujillo i Zorritos (Perú) del 10/06/09 al 21/06/09, Trulli & Uri:

Ja som a Huaraz, una de les capitals del trekking de Sudamerica, encara que hi ha inumerables llocs on fer trekkings, com a Bolivia, al Illampu, o a Perú al voltant del Ausangate, però en fi, no hi ha temps per tot, així que un cop a Huaraz, cap a fer el trekking de Santa Cruz, 4 dies 3 nits, i esperem força fred.

El trekking és molt maco, sobretot el pas de Punta Unión, ara el que el deslluiex una mica, és el previ pagament de 65 soles, si si, 65 soles per caminar, 16 putus eurus per caminar, i et diuen que pagues per tota la resta de parcs, a la merda, et fa emprenyar bastant, més quan les hores previes has estat per un poblet i veus com viu la gent de la zona, si no en la pobresa, molt a prop, sense professors o jugant amb pilotes punxades, etc etc etc..., i cap el govern que van les peles, al pinche Alan Garcia, les peles que deuen fer del turisme i tan mal distribuïdes que estan, no sé, et quedes una mica de pedra en situacions així.


Poblet abans de la "Travessa Sta. Cruz"
Més fotos a http://picasaweb.google.com/truyolsfk


Doncs per la resta el trekking molt maco, i molt fred, brutalment fred, una de les nits a 5 sota zero, cosa que em va fer que si l'encostipat del Trulli no estava bé del tot, doncs després d'això encara pitjor, a sobre el putu sac argentí no abriga massa en aquelles temperatures, però en fi, caminar que caminarem vam fer un altre bon trekking, bastant millor que el Choquequirau.

Santa Cruz Trek
Més fotos a
http://picasaweb.google.com/truyolsfk

De Huaraz cap a Trujillo, a la costa, i un altre ciutat colonial, i que em va agradar molt, doncs és bastant relaxada i no s'ha vist encara afectada per la gran quantitat de turistes que arriben a altres llocs de Perú. Bon llocs per conèixer altres cultures com la Moche i la Chimu, anteriors a la Inca, i els seus centres més importants, sobretot el de Huaca la Luna i del Sol, un lloc que ens va agradar força i on també pots veure uns gossos ben lletjos anomenats perro sin pelo peruano i que tenen una temperatura corporal molt elevada.

Trujillo
Més fotos a http://picasaweb.google.com/truyolsfk/


Huaca del Sol y de la Luna
Més fotos a http://picasaweb.google.com/truyolsfk/

També va ser moment per visitar Chan Chan, un altre gran centre, que teòricament és enorme, però que actualment te poca part restaurada, però crida l'atenció tot el treball que feien en els murs, amb unes decoracions d'autèntics artesans. Per acabar amb el recorregut vam anar fins a Huanchaco, un poble coster a prop de Trujillo, on els trujillencs passen alguns que altres dies fora de la ciutat. En fi unes interessants visites que t'acosten una mica mes a com eren aquestes grans cultures.

Chan Chan
Més fotos a http://picasaweb.google.com/truyolsfk/

La mateixa nit, vam fer una mica de festa, sempre és bo fer una mica de festa, jaja, i no va estar gens malament, pel poc que recordem, la vam liar bastant per Trujillo, és clar que si, també és bo fer de tant festes per conèixer la part nocturna dels països.

Ja anava sent hora d'abandonar Perú, però abans, una parada a la costa nord del país, a la platja de Zorritos, una de moltes de les que hi ha. Allà vam anar a petar al hostal d'un català que porta la tira d'anys fora de Catalunya perquè diu que Europa el mata, i no té pas poca raó, si es compara amb el ritme que es porta per allà la costa.

Zorritos
Més fotos a http://picasaweb.google.com/truyolsfk/

També vam conèixer un peruà super pesat, vinculat teòricament a la jet set de Marbella, i als sultans de Brunei, i no sé, potser també amb Osama Bin Laden. Bé, la qüestió es que tenia una làvia de la òstia, un cuenta cuentos de la òstia. També parava per allà un noi belga, que estava ajudant a la construcció d'un pont i feia una parada en el seu viatge. Pel que fa a la platja, res d'especial, bé, estàvem totalment sols, així que amb l'Uri vam aprofitar per sortir a correr, per fer una mica d'esport, així com per llegir o jugar al frisbe amb l'Adrien, i la sonada de l'Alex, que es va passar com 7 hores al sol, m'agradaria veure-la d'aquí uns anys, ¡Alex, les cremes no fan miracles contra els efectes del sol!

Bye, bye, Perú, no fins a intentar enganyar-nos per última vegada abans de creuar la frontera, ja que un taxista ens va explicar una història de que hi havia vagues i que només hi havia un bus fins la forntera i que per 20 dòlars ens portava. Res. Tot bullshits, grans mentides com tantes altres vegades a tot el Perú, i es clar, més emprenyementa, quan per uns 7 o 8 dòlars ho pots fer trànquil·lament. I que si aquí roben... Que no! Que no roben aquí! Que sou pesats de merda!

Situacions així són molt comuns a moltes parts del país, i és que després de visitar una mica el país, et quedes decepcionat pel tracte que reps d'alguna gent, sempre intentant enganyar, SEMPRE. Això desllueix una mica aquest país que té tant a oferir, i en el que tens múltiples opcions, això si, és turístic de l'òstia, sobretot la part sud, però en fi, tothom te dret a viatjar i a conèixer altres cultures per continuar enriquint-se una mica més. Així que aquí no s'acaba això, de pet cap a Ecuador, en principi pocs dies, amb la intenció de fer una visita més exhausta a Colòmbia, però que carai, aviam que depara Ecuador, segur que "lluvias mil".

Fotos: http://picasaweb.google.es/truyolsfk

No comments:

 
Free counter and web stats